joi, martie 26, 2009

Mugurel Radulescu despre colectarea selectiva a deseurilor


Aflam din Adevarul ce crede Mugurel Radulescu despre problema gunoiului sau despre colectarea selectiva a deseurilor.


Mugurel Rădulescu spune ca implementarea sistemului de colectare selectiva a deseurilor este direct conditionata de vointa autoritatilor locale si aplicarea coerenta a sanctiunilor si a masurilor de control. Marea majoritate a populatiei doreste sa recicleze, insa are niste cerinte minime care tin in primul rand de asigurarea infrastructurii, potrivit presedintelui Eco-Rom.
Ati depasit tinta de reciclare pentru anul 2008. Se va mentine acest trend ascendent si in 2009?
Este posibil sa o depasim. Dar trebuie sa revenim la obiectivele pe baza carora functioneaza Eco-Rom Ambalaje, ca organizatie de recuperare. In primul rand, Eco-Rom Ambalaje indeplineste obiectivele de reciclare si valorificare pentru clientii sai. Fata de obligatia minima stabilita de legislatie, Eco-Rom sigur ca trebuie sa adopte masuri suplimentare. De obicei, colectam si trimitem la reciclare ceva mai mult decat este necesar pentru a preveni tot felul de surprize.
Deseurile colectate sunt reciclate doar pe piata interna sau si in strainatate?
Sunt reciclate si în afara, nu numai in Romania. Pentru ca, odata ce sunt colectate, sortate, ele devin asa-numite materii prime secundare si poti sa reciclezi in interiorul tarii, in Uniunea Europeana sau in afara Uniunii Europene, atata vreme cat sunt conditii similare, respectiv sa nu ajunga la groapa de gunoi, sa fie tot reciclate. La hartie si la plastic, capacitatile de reciclare sunt suficiente pe piata interna. La sticla, spre exemplu, capacitatea producatorului local Stirom este posibil sa fie mai mica in viitor decat necesarul la nivel national. Dar Eco-Rom-ul a gasit solutii de reciclare in constructii si acum incercam sa promovam folosirea in constructii a sticlei colectate.
Continuarea aici.

Mugurel Radulescu:
- presedintele Eco-Rom Ambalaje
- presedintele Asociatiei Nationale pentru Bauturi Racoritoare
- manager PR si Comunicare Coca-Cola Hellenic Romania si Moldova ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce comnetezi?