marți, martie 24, 2009

Cam asta a fost la plantare...

Eiii... dragii moshului, s-am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea de la Dobrovat...cam asta a fost la campania de plantare organizata de Asociatia TERIS si Asociatia Mai Bine in cadrul proiectului IaSi Recicleaza.

Tragem o linie si vedem urmatoarele rezultate:
- 4 echipe, adica peste 450 de voluntari s-au implicat in aceasta campanie;
- peste 4000 de puieti de stejar si de frasin au fost plantati;
- aproximativ un hectar de teren reimpadurit.

Iata si cateva articole in presa:
1. Newsiasi.ro
2. Romania curata
3. Ziarul de Iasi
4. Iasilive
5. Altiasi - Copaci in loc de cladiri
6. Adevarul
7. Cuza Net
8. UAIC
9. Ecomunicate.ro
10. Altiasi
11. Iasicastiga.ro
12. Interviuri la Radio Guerrilla
13. Emisiuni la Tvr Iasi

Am primit multe feed-back-uri pentru activitatea de vineri si sambata, unul dintre ele il puteti citi mai jos:

"Buna ziua,

Felicitari pentru organizarea actiunii de plantare din comuna Dobrovat . E prima data cand particip la asa ceva si a fost extraordinar.
Am fost sambata pe intervalul 14-17 si m-am bucurat si de "excursia" si masa luata la manastirea Dobravat.

Voi mai tine legatura cu site-ul dumneavoastra si voi mai participa la actiunile realizate.
La cat mai multe actiuni !

Cu respect,
ing. George Neagu"



Dragi voluntari, va multumim pentru ajutor si va felicitam ca ati dat dovada de o adevarata responsabilitate fata de mediul inconjurator. Si nu uitati ca fiecare gest mic conteaza!
Fara voluntari si fara sprijinul Directiei Judetene pentru Tineret, al SC Antibiotice SA si al Ocolului Silvic Dobrovat actiunea noastra nu ar fi avut aceste rezultate.

Ne pare sincer rau ca nu am putut accepta pe toata lumea la plantat. Sunt lucruri care nu au depins de noi (transport, unelte, puieti, teren pentru plantat) si atunci am fost nevoiti sa inchidem, la un moment dat, inscrierile de pe site-ul http://www.iasirecicleaza.ro/ si sa ne limitam doar la un anumit numar de voluntari pentru activitatea de plantare.
Stim ca pare ciudat, dar de cele mai multe ori munca cu voluntarii implica costuri destul de ridicate pe care doar cu ajutorul unor parteneri/sponsori binevoitori le putem acoperi.

Va multumim!

Echipa IaSi Recicleaza

2 comentarii:

  1. E foarte bine ceea ce faceti ! si va FELICIT !! incerc si eu de ceva vreme sa initiez o campanie de acest gen ... insa vin cu o intrebare : Cine are grija de puieti in ani ce urmeaza ?? peste tot ce spune de plantat ! dar pana a deveni un copac in firea lui ..dureaza ceva vreme! Respecte!

    RăspundețiȘtergere
  2. @EcoFunky: Campania noastra de plantare desfasurata anul acesta in cadrul proiectului IaSi Recicleaza s-a desfasurat in partenerit si cu Directia Silvica Iasi si Ocolul Silvic din comuna in care a avut loc actiunea propriu-zisa. Asadar puietii plantati de noi au ramas in responsabilitatea Ocolului Silvic Dobrovat,care are tot interesul sa se asigure ca totul decurge fara probleme.
    Iar noi vizitam zona plantata atunci cand avem posibilitatea ;)

    RăspundețiȘtergere

Tu ce comnetezi?