luni, martie 23, 2009

Judetul Iasi se bucura de inca un hectar de teren impadurit

Pfiuuu...iata ca dupa o pauza de aproximativ 10 zile revenim cu vesti pe blog.

Nu am fost in vacanta, nu am fost plecati la munte...am fost prin preajma, preocupati de organizarea activitatii de plantat din cadrul proiectului IaSi Recicleaza.
Incercam acum sa recuperam timpul pierdut si sa povestim cum am "petrecut" noi pe meleagurile dobrovatene.

Pentru inceput, cateva cuvinte despre ce ne propuneam noi inainte sa inceapa campania de plantare:

Comunicat de presa:

Asociatia “Tinerii Ecologi Romani din Iasi” – T.E.R.IS si Asociatia “Mai Bine” organizeaza vineri si sambata, 20 respectiv 21 martie, o ampla campanie de plantare in cadrul celei de-a treia editii a programului IaSi Recicleaza.

Actiunea de plantat se va defasura in perimetrul comunei Dobrovat, Judetul Iasi.
Cu sprijinul Ocolului Silvic Dobrovat, organizatorii intentioneaza sa planteze 6500 de puieti de stejar si frasin pe o suprafata de 1,3 hectare prin mobilizarea a peste 400 de voluntari: studenti, cadre didactice, reprezentanti ai instituţiilor publice si angajati ai firmelor private.
Participantii vor avea posibilitatea sa aleaga un interval orar din patru variante, dupa cum urmeaza:

· Vineri, 20 martie între ora 9 şi 13
· Vineri, 20 martie între ora 14 şi 17
· Sâmbata, 21 martie între ora 9 şi 13
· Sâmbata, 21 martie între ora 14 şi 17

Voluntarii vor pleca din fata Casei de Cultura a Studentilor, transportul fiind asigurat de Directia Judeteana de Tineret, Iasi si S.C. Antibiotice S.A. Persoanele care doresc sa participe la aceasta campanie, se pot inscrie pe site-ul web: www.iasirecicleaza.ro, unde, de asemenea, se pot informa cu privire la colectarea selectiva a deseurilor si la modalitatile de implicare in activitatile campaniei IaSi Recicleaza.
Pe langa beneficiile aduse naturii prin actiunea de plantare, organizatorii isi propun sa ofere comunitatii iesene posibilitatea implicarii active in proiecte de mediu si sa contribuie astfel la protejarea mediului inconjurator.

Campania IaSi Recicleaza se adreseaza intregii populatii iesene si reprezinta o platforma educativa si participativa pentru sensibilizarea populatiei iesene cu privire la importanta protejarii mediului natural. Pe langa campania de plantat, activitatile principale ale proiectului urmaresc: colectarea a 40 de tone de hartie in vederea reciclarii, realizarea unui concurs pe teme de mediu adresat elevilor si studentilor din Judetul Iasi in perioada 15 aprilie – 1 iunie si organizarea evenimentului public – „Zilele Reciclarii” in luna octombrie 2009.

Proiectul IaSi Recicleaza este autofinantat prin valorificarea hartiei.


Ei bine, activitatea noastra de plantat s-a finalizat cu succes, si asta se datoareaza celor aproximativ 450 de voluntari (in doua zile , 4 reprize de voluntari) care au zis DA initiativei noastre.
VA MULTUMIM!!! si suntem mandri ca am avut posibilitatea ca pe parcursul celor doua zile sa vedem atat de multi iubitori de natura.

Am reusit impreuna sa plantam peste 4000 de puieti de stejar si frasin pe o suprafata de aproximativ un hectar. Cat am avut, atat am plantat.

Activitatea noastra de plantat de la Dobrovat nu s-ar fi putut desfasura fara sprijinul partenerului, Directia Judeteana pentru Tineret, care a asigurat transportul voluntarilor la locatia de plantare.
Le multumim si apreciem tot sprijinul acordat.

Multumirile noastre se indreapta si catre SC Antibiotice SA, intrucat nu au stat pe ganduri cand le-am spus ca mai avem nevoie de ajutor pentru a le putea asigura trasportul tuturor voluntarilor.

In curand vom posta pe blog fotografii de la fiecare repriza de plantat ;)

Un comentariu:

Tu ce comnetezi?