sâmbătă, aprilie 25, 2009

Ziua 4 SSE si vizita in Rezervatia Geologica si Paleontologica Repedea

Iata ca a sosit si ultima zi de cursuri... dar nu si cea din urma, astazi in cadrul cursului de Biodiversitate studentii au aflat de la domnul profesor Mihai Costica cum a aparut diversitatea organismelor si de ce este atat de important sa protejam biodiversitatea.

Dupa curs am vizitat Rezervatia Geologica si Paleontologica Repedea sau Bucium cum o stiu majoritatea, acolo unde se merge in weekend la gratar si in urma ramane potop de gunoaie :(
Din pacate, frigul si ploaia ne-au alungat mult prea devreme din rezervatie. Dar am avut timp sa studiem rocile si sa observam fauna fosila prezenta la fiecare pas, dovada ca pe aceste meleaguri a fost, acum 20 milioane de ani, Marea Sarmatica.
Cati dintre cititorii blogului nostru stiau ca in locul in care acum merg la "iarba verde" a fost candva o mare?

Aceasta rezervatie are o importanta deosebita deoarece aici s-au pus bazele geologiei si stratigrafiei romanesti, datorita paleontologului Grigore Cobalcescu. Declarata Monument al naturii, in 1955, si Arie de Importanta Avifaunistica, in 1994, aceasta rezervatie merita toata atentia noastra.
Din pacate unii localnici nu sunt de aceasta parere si distrug padurea, taind arborii ilegal, incearca sa exploateze rocile, se construesc case iar gunoaiele sunt peste tot.

Haideti sa fim noi schimbarea pe care o dorim ! Sa protejam fiecare colt din natura si sa practicam un turism ecologic.


Plecam! Eram nerabdatori.



Uhuu si ce noroi si ce frig dar nu ne-au impidicat ele sa ajungem in rezervatie sa admiram rocile si fosilele


In sir indian catre rezervatie



Ajunsi in rezervatie facem un exercitiu de imagintie pentru a putea vedea marea si valurile furioase care se loveau de stanci


Elida si Narcisa isi pregateau discursul


Elida vorbindu-le studentilor SSE despre Rezervatia Repedea


Andreea si grotele


Impresionati



Aha, un asa mare dinozaur au vazut in grota ;)

Cum??? Acolo trebuie sa ajungem? vai de picioarele noastre...

2 comentarii:

  1. Da, a fost fain... am facut turism ecologic :))
    Mi s-a parut interesant ca atunci cand am plecat din Iasi incepuse sa ploua cu galeata, iar sus in Bucium abia picura... prin Rezervatia propriu-zisa erau doar picaturi de ploaie pe flori si frunze... :) Vremea a tinut cu noi, cat sa ne atingem obiectivul vizitei noastre acolo, caci la plecare a inceput si acolo sa ploua tare :)

    Cursul domnului profesor Mihai Costica mi s-a parut cel mai interesant... :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Am indurat frigul si ploaia dar a meritat :)

    RăspundețiȘtergere

Tu ce comnetezi?