luni, aprilie 06, 2009

Arata-ne ce poti iar noi te premiem

Sub sloganul „Ai singe verde? Arata-ne cum iti bate inima pentru natura si te premiem!” Asociatia “Tinerii Ecologi Romani din Iasi” – T.E.R.IS si Asociatia “Mai Bine” au lansat luni, 6 aprilie 2009, un concurs de mediu, ca parte componenta a celei de-a treia editii a campaniei IaSi Recicleaza.

Concursul se adresează tuturor elevilor şi studenţilor din judeţul Iaşi, cuprinzând patru categorii diferite în funcţie de forma de învăţământ în care sunt înscrişi participanţii, după cum urmează:
- concurs de desene pentru elevii din ciclul primar,
- concurs de opere literare pentru elevii de gimnaziu,
- concurs de fotografie pentru liceeni,
- concurs de proiecte de mediu pentru studenţi.
Temele concursului pot fi vizualizate pe pagina web a proiectului http://www.iasirecicleaza.ro/

Perioada de desfăşurare a concursului este de şase săptămâni în intervalul 6 aprilie - 17 mai 2009. Câştigătorii vor fi anunţaţi pe data de 1 iunie 2009 pe site-ul http://www.iasirecicleaza.ro/. Vor fi acordate 12 premii, câte 3 premii pentru fiecare categorie. Premiile constau în biciclete, cursuri de limbi străine, cărţi şi produse ecologice.
Valoarea totală a premiilor depăşeşte suma de 10 000 lei.

Concursul este conceput ca si componenta de sensibilizare a celei de-a treaia editii a campaniei IaSi Recicleaza.
Cu un dublu impact, concursul urmareste: pe de o parte, ca elevii si studentii participanti sa-si indrepte atentia asupra crizei ecologice care se manifesta in zilele noastre; pe de alta parte, cele mai frumoase desene, cele mai expresive citate din operele literare si fotografiile cele mai sugestive sa fie expuse in toamna in cadrul evenimentului public Zilele Reciclarii. Evenimentul Zilele Reciclarii va fi organizat cu scopul de a educa populatia ieseana cu privire la importanta celor 3R (reducerea consumului, reutilizarea si reciclarea) in contextul insustenabilitatii ecologice, economice si sociale contemporane.

Campania IaSi Recicleaza de anul acesta ce se desfasoara in doua etape (1 martie – 15 iulie 2009, respectiv 15 septembrie – 15 decembrie 2009) se adreseaza intregii populatii iesene si reprezinta o platforma educativa si participativa pentru sensibilizarea populatiei iesene cu privire la importanta colectarii selective a deseurilor pentru protecţia mediului natural.

Activitatile programului se bucura de sustinerea partenerilor:
Directia Judeteana pentru Tineret,
Casa de Cultura a Studentilor,
Agentia pentru Protectia Mediului Iasi,
Directia Silvica Iasi,
Universitatea „Al.I.Cuza”,
Webmark ,
British Council,
Centrul Cultural German,
Centrul Cultural Francez
Asociatia Studentilor Bioingineri,
BEST Iasi,
Liga Studentilor Facultatii de Mecanica
Liga Studentilor Universitatii de Stiinte Agronomice si de Medicina Veterinara "Ion Ionescu de la Brad").

Pentru intrebari legate de concurs nu ezitati sa contactati echipa de proiect IaSi Recicleaza, informatii pe http://www.iasirecicleaza.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce comnetezi?