miercuri, aprilie 22, 2009

Cum am sarbatorit Ziua Pamantului

Astazi, 22 aprilie, este Ziua Pamantului. Pamantul, unicul notru camin de care ar trebui cu totii sa avem grija.

Se stie ca pentru a proteja Pamantul, trebuie sa protejam intreaga natura, iar primul pas pentru ameliorarea problemelor de mediu cu care ne confruntam, este informarea. Nu vom reusi sa actionam eficient daca nu cunoastem legile care guverneaza natura.

T.E.R.IS. si-a propus sa vina in sprijinul studentilor organizand Scoala Studenteasca de Ecologie, un program de informare despre importanta protejarii mediului inconjurator.
Nu intamplator, de Ziua Pamantului a avut loc deschiderea celei de a III-a editii a Scolii Studentesti de Ecologie.
In deschiderea SSE au fost prezenti participantii inscrisi , elevi ai Grupului Scolar "Al. Vlahuta" - Dorohoi si invitatii nostri: Decanul Facultatii de Biologie, prof. dr. Ioan Moglan, Prodecan stiintific, prof. dr. Dumitru Cojocaru, prof. dr. Ovidiu Toma, dr. Geochimist Nicolaie Peiu - reprezentant APM, , si Directorul Grupului Scolar ,,Al. Vlahuta” – Dorohoi, Nicolae Stefan, au raspuns prompt invitatiei noastre si ne-au onorat cu prezenta dumnealor.
De asemenea, astazi a avut loc si primul curs al Scolii Studentesti de Ecologie, cel de Ecologie Umana, sustinut de Lector dr. Irinel Popescu.
Participantii au fost incantati de informatiile primite iar la finalul cursului s-au bucurat de vizionarea unui documentar despre importanta albinelor (Silence of the Bees)
Atentie! cand dispar albinele dispar si legumele si fructele daca nu facem noi manual polenizarea acestora. Din pacate in China acest scenariu devine realitate...
Iata si un fragment din documentarul Silence of the Bees:



Anuntam participantii SSE ca in programul din zilele urmatoare, au aparut mici modificari. Astfel, din motive pur obiective, cursul de Turism Ecologic nu va mai fi sustinut . Motiv pentru care, maine, 23 aprilie, la ora 13:00 vom organiza o vizita la Muzeul de Istorie Naturala.

Fotografii realizare astazi in deschiderea SSE:


Participanti SSE, elevi ai Grupului Scolar "Al.Vlahuta" - Dorohoi si cadre didactice



Decanul Facultatii de Biologie, prof.dr. Ion Moglan si Project Managerul SEE, Rosenhech Elida






Deschiderea a fost atent supravegheata de sus ;)



Invitatii SSE


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce comnetezi?