joi, aprilie 23, 2009

Cucuveaua canta doar cand e satula - ziua 2 SSE

Astazi participantii de la Scoala Studentesca de Ecologie au fost la Muzeul de Istorie Naturala, unde au putut observa diversitatea faunei terestre, si mai ales, a tarii noastre.

Informatiile primite de la d-na muzeograf au fost nepretuite.
De exemplu, am aflat ca mulajul ce reprezinta un elefant, este acoperit in proportie de 70 % cu pielea unui elefant ce a murit acum 170 de ani. De asemenea, am aflat despre cucuvea cum ca ar canta doar atunci cand este satula.

Studentii prezenti astazi au fost incantati de noile informatii primite iar unii dintre ei nu au ezitat sa isi ia si notite.

Maine, 24 aprilie, se va desfasura cursul de Deteriorarea si Reconstructia Ecosistemelor, sustinut de Conf. dr. Carmen Gache, iar la final vom vizita Gradina Botanica ,,Anastasie Fatu".

Si cateva fotografii:


Cu mic cu mare participantii SSE au venit la "Muzeul de Istorii Naturale"

Ce scrie pe panoul verde?...immm, nu prea se vede

Da, da, da anul 2009 este anul Darwin, asta se vede


Curiosi studenti, dornici de a invata si de proteja natura. Bravo! Cati ca voi?

D-na muzeograf

Poate nu vor ajuge toti pestisorii in formol

Ce sunt astia din vitrina, vor intreba copiii nostri...Cum au existat asa ceva?

Multumiri Andreea C pentru fotografii.

Un comentariu:

  1. Cucuveaua canta cand e satula :)) Asta merge ca intrebare la grila :D :D :D
    Mi-a placut de doamna de la muzeu, ne-a povestit lucruri captivante... Inca ceva, scheletul de langa mulaj era al aceluiasi elefant de pe care era si pielea... Saracu', cica din cauza climei noastre a racit si a murit :( Deci nu pot sa-mi mai iau elefant ca animal de companie :(

    Ce-am mai aflat cu aceasta ocazie... si chiar am fost uimita... in scoli nu se mai preda teoria evolutionista!!! Iar vizitatorii muzeului, in general, sunt elevi pana in clasa a patra... De asemenea, nici nu-mi trecea prin minte ca ar putea fi anul Darwin :D

    RăspundețiȘtergere

Tu ce comnetezi?