duminică, februarie 08, 2009

Pamantul are tot timpul din lume, noi NU

Am vazut pentru a treia oara documentarul “The 11th Hour” si ni se confirma, inca o data, ca environmentalismul este o problema a omenirii care ne priveste pe noi toti, dar ne intrebam ce ne-ar determina sa integram ecologia in politicile guvernamentale si standardele traiului zilnic?

Noi credem ca suntem preocupati de grijile zilnice si nu constientizam ca lucrurile simple pe care le facem distrug natura. Poate ca doar un dezastru care sa ne afecteze in mod direct ne-ar determina sa fim mai responsabili.
In documentar se mentioneaza, la un moment dat, nevoia de cumpatare adica folosirea inteleapta a resurselor.
Bine, bine...si probabil ca va intrebati cum?
Spre exemplu, pentru ca esti consumator si aproape zilnic mergi la cumparaturi, cauta in magazine produse care au un ambalaj usor biodegradabil (carton, hartie), daca toti vom tine cont de acest aspect atunci vom putea determina producatorii sa utilzeze ambalaje care sa nu afecteze prea mult natura. Si nu uita, cumpara doar produsele de care ai nevoie cu adevarat. Cumpara produse naturale, mai putin procesate, astfel vei avea grija si de sanatatea ta.
Sau, colecteaza selectiv deseurile. Acasa, poti sa incepi cu trei saci micuti (unul pentru deseuri menajere, unul pentru hartie si unul pentru plastic) iar apoi intereseaza-te unde poti sa duci hartia sau plasticul pentru a fi reciclate.
Daca pentru inceput vom tine cont de cele mentionate mai sus atunci vom face un pas mare.

Documentarul “The 11th Hour” se termina intr-un mod care ar trebui sa ne puna pe ganduri:
Peste cateva mii de ani, poate nu vor mai exista oameni dar pamantul se va regenera pentru ca
pamantul are tot timpul din lume, noi NU.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce comnetezi?