Cu ocazia sarbatoririi, pe 2 februarie, a Zilei Internationale a Zonelor Umede, Asociatia TERIS a organizat un seminar despre conservarea si utilizarea rationala a zonelor umede si a resurselor pe care acestea le ofera.
In cadrul seminarului, conf.dr.Carmen Gache a sustinut o prezentare despre zona umeda din Bazinul hidrografic al Raului Prut, o zona de un deosebit interes avifaunistic atat pntru Romania cat si pntru zona de sud-est a Europei, . Aici au fost inventariate 248 specii de pasari, 50 de specii fiind incluse in Cartea Rosie a vertebratelor din Romania.
Marea bogatie a biodiversitatii Vaii Prutului pe parcursul celor 939 km, din care 704 km formeaza in tara noastra granita cu Moldova, reprezinta o baza faptica pentru declararea de rezervatii naturale, monumente ale naturii, arii de importanta avifaunistica, Situri "Natura 2000".
Arii naturale protejate din Valea Prutului:
1. Judetul Botosani:
- Lacul Stanca Costesti (maine, 3 februarie vom fi in aplicatie practica in aceasta arie protejata, revenim cu imagini)
- Rezervatia Floristica Stanca Stefanesti
2. Judetul Iasi:
- Rezervatia naturala Raul Prut
- Rezervatia naturala Cotul Bran pe Raul Prut
- Rezrvatia naturala Prutetul Balatau
- Rezervatia naturala Balta Teiva-Visina
- Rezervatia naturala Padurea Medeleni
3. Judetul Galati:
- Parcul Natural Lunca Joasa a Prutului Inferior
Tot in cadrul seminarului, studenta Narcisa Bersiteanu (TERIS), le-a vorbit studentilor despre importanta ecologica si economica a zonelor umede.
Citeste aici si articolul din Flacara Iasului.
Obiectivul declarat al Conventiei asupra Zonelor Umede de la Ramsar este acela de a conserva zonele umede, fauna si flora care servesc ca habitat al pasarilor acvatice, iar pe de alta parte constituie cele mai importante resurse de valoare economica, naturala, stiintifica si recreativ, a caror pierdere ar fi ireparabila.
De asemenea, Ziua Internationala a Zonelor Umede a fost marcata si prin organizarea unei expozitii de fotografie cu tema „Zone Umede”. Pentru aceasta expozitie studentii intresati au putut sa isi inscrie lucrarile personale.
Multumim invitatilor conf. dr. Carmen Gache si prof. dr. Ovidiu Toma, multumim participantilor si felicitam echipa organizatoare (Narcisa, Elida si Silvia).
Prezentare: conf. dr. Carmen Gache (Presedinte Societatea Ornitologica Romana)
Conf. dr. Carmen Gache
Prezentare: student Narcisa Beristeanu (TERIS)
Expozitia de fotografie cu tema "zone umde", prof. dr. Ovidiu Toma, Andreea L si Silvia
Expozitia de fotografie, Brindusa, Andreea L si Silvia
participanti seminar
luni, februarie 02, 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Tu ce comnetezi?