marți, iulie 26, 2011

Strategii de renunțare la junk food și junk drinks

Mănâncă mai încet
Data viitoare când gătiți faceți mai puțină mâncare decât de obicei. Apoi stați la masă și mestecați cât puteți de încet mâncarea. Prin consumul lent bolul alimentar ajunge în stomac și se extinde ceea ce vă face să vă simțiți plin mai repede decât de obicei. De asemenea încercați să beți mai multă apă la fiecare masă, astfel ocupând mai mult loc în stomac.

Urmați un plan alimentar
Planificați pe întreaga zi alimentele pe care le veți consuma și nu vă abateți de la el. Schimbând cele 3 mese pe zi în 5 (cu porții mai mici) ajută la menținerea alimentelor în stomac pentru mai mult timp, astfel simțind mai puțină foame pe parcursul zilei. Urmați planul și repetați până vă obișnuiți.

Mâncați mai sănătos
Pe măsură ce începeți să mâncați din ce în ce mai multe alimente sănătoase, încet veți avea poftă de acestea. Ce vi se părea delicios, capricii precum înghețată, chipsuri și bomboane vor deveni încet mâncăruri care vă dezgustă doar uitându-vă la ele. Totuși schimbarea va dura ceva timp.

Exerciții fizice
Începeți prin a urmări emisiuni de gimnastică și reviste precum Men's Health.
Dacă știți engleza puteți începe citind fitit. Nu numai că au planuri bune de antrenament, dar și diete la fel de bune.
Este destul să mergeți de 3 ori pe săptămână timp de 6 luni la sală de antrenament ca să râvniți după ea. De la a detesta să mergeți la sala de antrenament și a lenevi veți avea mai multă energie și veți profita de fiecare zi. Vă veți obișnui cu antrenamentul, veți observa rezultate și veți fi ma grijuliu cu sănătatea și dieta.
Nu numai că veți evita mâncarea nesănătoasă și mânca mai puțin, dar veți deveni mai perseverent în a găsi mâncare sănătoasă pe care să o mâncați la timpul potrivit. Și această schimbare a durat mult de asemenea.

Preluați controlul asupra PROPRIEI vieți
Tot ce am enumerat este complet inutil dacă nu urmați această ultimă parte. Mai întâi trebuie să realizați că aceasta este viața dvs. și oricâte sfaturi și sprijin de la cei din jur veți avea nu vă vor ajuta dacă dați înapoi și căutați scuze. Folosiți fraze motivaționale. Dar ce vă va ajuta să rezistați zi de zi este dorința arzătoare de a deveni o persoană mai bună. Să nu vă treziți mâine ca aceeași persoană de azi sau mai rău. Dacă vreți să aveți propriu viitor trebuie să începeți chiar acum. Aveți nevoie să fiți o persoană mai bună cu fiecare zi care trece: să fiți mai puternici, capabili de a face mai multe lucruri și cu mai mult control asupra vieții dvs. Dacă încetiniți sau vă opriți măcar o dată înseamnă că altcineva v-a luat-o înainte și vă învinge.

Dar de acum situația se schimbă. Este mintea dvs. Nu lăsați pe nimeni altcineva să o controleze. Nici măcar corpul dvs. Preia controlul corpului cu mintea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce comnetezi?