joi, iulie 21, 2011

Despre IaŞi Reciclează


IaŞi Reciclează reprezintă o platformă educativă şi participativă pentru sensibilizarea populaţiei ieşene cu privire la importanţa protecţiei mediului natural.

Proiectul urmăreşte informarea despre practicile unui consum sustenabil şi despre importanţa reutilizării şi colectării selective a deşeurilor în vederea reciclării lor.

IaŞi Reciclează a fost lansat în ianuarie 2007 de către Asociaţiile AIESEC Iasi, TERIS şi Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany. De la ediția a treia (din anul 2009) programul este organizat de Asociaţia Mai Bine şi asociaţia noastră.

Colectarea selectivă a hârtiei (din licee, universităţi, instituţii sau firme private) acţiuni de plantare, training-uri, workshop-uri, proiecţii de filme sau concursuri sunt activităţile principale ale campaniei de mediu IaŞi Reciclează. Prin aceste activităţi organizatorii au reuşit să colecteze, pe parcursul a 5 ani, peste 100 de tone de hârtie, să reîmpădurească trei hectare de teren din Judeţul Iaşi cu peste 10000 de puieţi, să informeze elevii şi studenţii ieşeni despre importanţa protejării naturii, să organizeze împreună cu Centrul Cultural Francez şi Centrul Cultural German, primul festival de mediu din România, DOC EST , şi ... rezultatele nu se opresc aici.

Am creat și harta eco a orașului - http://www.colectarebaterii.ro/locatii-colectare.aspx plus am integrat în cadrul programului și colectare și reciclarea bateriilor.

An de an programul crește, fiecare ediție venind cu o noutate. Mai multe informaţii despre IaŞi Reciclează şi despre modalităţile prin care vă puteţi implica se găsesc pe site-ul oficial al proiectului: www.iasirecicleaza.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce comnetezi?