luni, iunie 07, 2010

ARBORELE ANULUI

Organizator
În Anul Biodoversității, cu ocazia Zilei Internaționale a Mediului Fundația pentru Parteneriat a lansat competiţia Arborele Anului în România.

Scop
Prin intermediul acestei competiţii intenţionăm să atragem atenţia asupra importanţei arborilor în mod specific şi asupra necesităţii protejării mediului în mod general în Anul Internațional al Biodiversității.

Parteneri:

Programul este promovat de Europa FM.
Partener media: Think Outside of the Box.

Despre competiție:
Competiţia Arborele Anului se va desfășura conform următorului grafic:

· 5 Iunie, 2010 – lansare program – cu ocazia Zilei Intenaționale a Mediului

· 5 iunie – 15 august – perioada de trimitere a aplicațiilor

· 15 august, 2010 – data limită de trimitere (depunere) a aplicațiilor

· 1 - 5 septembrie, 2010 – selectarea celor 12 finaliști de către un juriu național

· 10 septembrie – 31 octombrie – perioada de votare on-line pentru desemnarea câștigătorului ediției 2010 a competiției Arborele Anului în România

· Prima jumătate a lunii noiembrie – ceremonia de premiere a Arborelui Câștigător

Derularea competiției

a) Înscrierea unui arbore
Înscrierea unui arbore în competiție poate fi făcută de către persoane fizice, comunități, ONG-uri, autorități, companii, școli, etc.
Aplicațiile pot fi trimise/depuse prin următoarele modalități:

- Prin completarea online a formularului de înscriere pe pagina web a programului (www.arboreleanului. ro)
-
Prin descarcărea formularului (format Word) urmată de completarea acestuia și trimiterea prin e-mail la adresa office@repf. ro
-
Prin descărcarea formularului (format Word) urmată de completarea acestuia și trimiterea prin poștă la adresa:

Fundația pentru Parteneriat
530120 Miercurea Ciuc
Str. Arsenalului nr.13
jud. Harghita

În cazul fiecărui tip de expediere vor trebui atașată 1 fotografie de calitate bună.
Aşteptăm poveștile unor copaci importanți pentru comunitate, a unor arbori rari sau mistici, cunoscuți ca simboluri locale.
Data limită de trimitere a aplicațiilor: 15 August, 2010

b)
Selectarea/jurizare a aplicațiilor primite
Selectarea aplicațiilor, alegerea celor 12 arbori finaliști se va face de către un juriu național format din botaniști, jurnaliști, reprezentanți ai unor ONG-uri și reprezentanți ai sponsorilor programului. Principalul criteriu de selecție va fi povestea arborelui nominalizat.

c) Procesul de votare
Fișierele cu cei 12 arbori finaliști vor fi postate pe site-ul programului (www.arboreleanului. ro) începând cu data de 10 septembrie 2010, timp de 50 de zile, perioadă în care orice persoană care va accesa site-ul va putea să-și exprime votul on-line pentru arborele preferat. În ultimele două săptămâni ale perioadei de votare situația privind numărul de voturi va deveni secretă.
Arborele cu cele mai multe voturi la finalul perioadei de votare (31 Octombrie, 2010) va fi declarat câștigătorul competiției.

d) Ceremonia de premiere
Pentru arborele câștigător va fi organizat o ceremonie de premiere. Organizatorii competiției oferă și un premiu de 3000 de RON ce poate fi folosit pentru îngrijirea arborelui câștigător sau a împrejurimilor acestuia. În cazul în care nu este nevoie de asemenea măsuri suma poate fi folosită pentru plantarea de puieți sau pentru amenajarea/reabilit area de spații verzi din localitatea respectivă.

Pentru detalii și informații:
www.arboreleanului. ro
tel: 0266-310678
e-mail:office@ repf.ro

3 comentarii:

 1. Ati dori sa faceti link exchange cu site-ul nostru? Va asteptam cu un mail pe adresa de email din semnatura.

  Va multumim.

  RăspundețiȘtergere
 2. Buna Ziua!
  Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper - un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
  Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
  Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
  M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
  Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi acordăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
  Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un e-mail, tot la asculta.whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

  www.radiowhisper.com
  Multumesc,
  Cu stimă Vlad!

  RăspundețiȘtergere

Tu ce comnetezi?