joi, martie 11, 2010

Soferul ecologist

Soferul ecologist este o persoana care gandeste inainte de a apasa nervos pedala de acceleratie. Acestui sofer ii pasa de mediul inconjurator, dar isi iubeste si masina si portofelul.

Cu totii cunoastem faptul ca gazele de esapament, rezultate in urma arderii combustibililor auto, sunt periculoase atat pentru sanatatea umana cat si pentru natura. Dar daca suntem atenti la modul nostru de a conduce autovehiculul, putem reduce consumul de combustibil, ceea ce are ca rezultat reducerea cantitatii de gaze cu efect de sera degajate. Deasemenea sunt reduse costurile necesare intretinerii masinii, prelungind durata de viata a motorului.

Cel mai simplu mod de a economisi carburant este acela de a nu lasa motorul sa functioneze in gol. Faceti curat in masina si indepartati obiectele ce nu va sunt necesare, pentru ca, o masina ingreunata va consuma semnificativ mai mult. Daca aveti portbagaj amplasat pe plafonul masinii, demontati-l daca nu il folositi. Acesta creste forta de frecare a masinii cu aerul, ceea ce conduce la o crestere a consumului. Un sfat demn de urmat este acela de a nu accelera, respectiv, frana brusc- reduceti durata de viata a motorului si consumati prea mult combustibil. O alta alegere inteligenta ar fi aceea de anu merge cu masina avand geamurile deschise in acelasi timp cu aerul conditionat pornit. Nu numai ca veti opri mai repede la o benzinarie, dar nici aerul conditionat nu va functiona eficient.
Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre cum va puteti imbunatati atitudinea fata de mediu, devenind un sofer responsabil, cititi mai multe pe Arhitectura Verde, Traficul sau 4cars

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce comnetezi?