joi, martie 25, 2010

Becuri fluorescente

Am primit zilele trecute e-mail-ul de mai jos. Chiar daca o buna parte din informatii le stiam, consideram oportun pentru vizitatorii blogului nostru sa vada si alt punct de vedere legat de becurile fluorescente.

Ce parere aveti?

"Deoarece va consider o asociatie respectabila, am zis ca sigur veti proceda corect si veti scoate reclama la becuri fluorescente de pe situl dvs: http://asociatia-teris.blogspot.com/

Iata cateva informatii despre pericolul becurilor fluorescente:

Becurile cu lumina fluorescenta compacta pot contamina cu Mercur rampele de gunoi

de E. Huff - Natural News - 27 Ianuarie 2010


Becurile cu lumina fluorescenta compacta (CFL) au devenit ultimul răcnet în ultimii ani, menţionate de multi ca fiind varianta "verde", ecologica, de preferat pentru luminarea unei case, economisind energia şi promovand responsabilitatea faţă de mediul inconjurator. Desi aceste becuri pot folosi mai puţină energie decât becurile cu incandescenţă traditionale, ele sunt umplute cu mercur toxic care, atunci când se arunca, contamineaza depozitele de deşeuri şi mediul.Un raport publicat în 2008, provenit de la Departamentul de Protecţie a Mediului din Maine, a relevat faptul că atunci când un bec CFL este spart, acesta poate elibera un nivel periculos si ridicat de Mercur în aer. Standardele privind vapori de Mercur permit, în general, 300 de nanograme de mercur pe metru cub de aer, totuşi, un bec spart CFL, poate emite pana la 50.000 de nanograme pe metru cub, sau de 166 de ori mai mult decat pragul maxim al condiţiilor de siguranţă.
În Toronto, oficialii orasului solicita ca oamenii să arunce becurile CFL in locurl speciale, pentru deşeuri periculoase, pentru că ei nu doresc ca rampele de deşeuri din oraş să devină contaminate cu Mercur. În timp ce becurile CFL folosite nu sunt legal recunoscute ca fiind deşeuri periculoase, ele sunt totusi tratate ca atare, deoarece acestea prezintă ameninţări grave pentru mediu atunci când sunt sparte şi continutul este eliberat în mediul înconjurător.
Deşeurile se scurg şi infiltrarea lor in sol poate contamina râuri, pârâuri, lacuri, rezervoare, şi depozitele de apă subterane. Chiar dacă depozitele de deşeuri sunt în general concepute pentru a minimiza acest tip de contaminare, utilizarea in creştere a becurilor CFL pot avea consecinţe dezastruoase asupra mediului, dacă acestea nu sunt aruncate în mod corespunzător.
Becurile CFL emit, de asemenea, si un nivel ridicat de radiaţii, provocând migrene, tulburări de somn, oboseală, precum şi alte probleme de sănătate. Spre deosebire de becurile incandescente traditionale, becurile CFL emit "energie murdara" excesiva, sau frecvenţe electromagnetice (EMF), fapt care a beneficiat de puţină atenţie din partea ecologistilor, care continuă să aprobe becurile fluorescente compacte ca soluţie la presupusa criza a schimbărilor climatice.
Tehnologia de reducere a tensiunii în becuri CFL cauzeaza cantitati mari de EMF poluante, care urmează să fie emise. Similar cu tipul eliberat din antenele de telefon mobil şi din utilaje de iradiere alimentara, radiaţiile EMF reprezintă ameninţări grave pentru sănătatea oamenilor, care sunt expuşi la cantităţi excesive din aceasta. Despre becurile CFL s-a descoperit că cresc foarte mult expunerea la EMF si reprezinta, de multe ori, cele mai semnificativi agenti poluanti cu EMF în casele celor care le folosesc.
Becurile (LED)-cu dioda care emite lumina, pe de altă parte, sunt o alternativa mult mai sigura a becurilor CFL. Cei care doresc să treaca de la becurile incandescente tradiţionale la ceva care utilizează mai puţină energie, ar face bine să investigheze alternativa oferita de LED-uri. Deşi acestea sunt de obicei mai scumpe decât alte tehnologii, ca urmare a acceptării limitate din partea opiniei publice, acestea sunt mai bune pentru mediu decât becurile fluorescente compacte şi emit mult mai puţina poluare prin EMF. http://www.urbaniulian.ro

Becurile fluorescente compacte (CFL) ne imbolnavesc

Postez articolul de mai jos in replica la decizia Comisiei Europene de scoatere din comert, din acest an, a becurilor normale si inlocuirea lor cu becuri “economice”.

Autor: Mike Adams | Articolul original

Becurile fluorescente compacte polueaza cu emisii electromagentice periculoase spatiile din case si birouri, cauzand efecte devastatoare asupra sanatatii unor oameni. Neurologii constata tot mai multe acuze de dureri de cap si migrene din partea persoanelor expuse la becurile fluorescente compacte. Aici gasiti un material video de stiri in care se detaliaza acest pericol asupra sanatatii.Am avertizat pe site asupra acestui tip de becuri (CFL) de ani de zile. Problema nu e doar faptul ca ele cauzeaza dureri de cap si probleme de piele, ci si faptul ca aceste becuri contin vapori de mercur, care sunt foarte toxici pentru sistemul nervos atunci cand sunt inhalati (doar daca nu sunteti un stomatolog conventional, bineinteles, care crede in mod absurd ca mercurul nu are efect nociv asupra corpului uman).Din acest motiv am creat EcoLEDs (www.EcoLEDs.com), un site pe care se vand becuri LED fara mercur si ecologice, inca de la sfarsitul anului 2007. Dar becurile LED sunt inca prea scumpe pentru cea mai mare parte a consumatorilor si nu se compara ca pret cu cele de tip CFL.Intre timp, CFL-urile sunt astazi la moda, cand in hoteluri, birouri si magazine sunt introduse ca sursa de lumina, dezlantuindu-se astfel un nou val de poluare electromagnetica asupra consumatorilor.
Deci ce ar trebui sa faceti in cazul casei dumneavoastra? Nu cumparati becuri fluorescente compacte! Cumparati becuri de tip LED si va veti resupera costul iluminarii in doar cativa ani datorita economiei la facturile de electricitate. Daca nu vi le permite pe acestea, ramaneti la becurile incandescente obisnuite pana ce apare o solutie mai buna. Nu sunt cele mai bune pentru mediu, dar nici becurile compacte fluorescente care contin mercur nu sunt mai bune, dintre care aproape nici unul nu e scos din uz in mod adecvat.

http://zonadecriza.wordpress.com

Faceti rezerve de becuri incandescente: de fapt, cumparati stocuri pentru toata viata

-fragment tradus de mine din engleza-

scris de J. Speer-Williams www.infowars.com 11 martie 2010

Noile becuri fluorescente compacte prezinta grave amenintari pentru sanatate si mediu. Majoritatea acestora vor imbolnavi oamenii emitand radiatii de frecventa radio ce poate cauza migrene, ameteala, angoasa, confuzie, oboseala, iritatii ale pielii si tensiune oculara. Insa, mult mai important, becurile fluorescente compacte sunt pline cu MERCUR, unul dintre cele mai toxice elemente de pe Pamant. In fapt, toate aceste becuri contin cel putin 4-5 miligrame de mercur, de 200 de ori mai mult decat intr-un vaccin. Exista destul mercur in fiecare bec pentru a contamina 23000 de litri de apa curata. A sparge un astfel de bec inseamna a risca distrugerea sanatatii intregii familii sau a colectivului de la birou, cu destul mercur imprastiat in atmosfera pentru a necesita servicii specializate si costisitoare de dezinfectie.

***

Cu toate astea, UE ne obliga sa renuntam la bunele noastre becuri incandescente, sigure si de incredere, a caror productie va inceta in 2014. In veci sa fie slavita ! (Popa David)

Articolul complet in original http://www.prisonplanet.com "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce comnetezi?