duminică, decembrie 13, 2009

De veghe pentru planeta in Iasi

In Iasi, aproximativ 100 de persoane (60 in mod constant) au infruntat cu stoicism gerul de afara (-5 grade C) pentru a aprinde o lumina in Piata Unirii. Actiunea, in semn de veghe, a dorit sa sublinieze importanta deciziilor ce se iau in aceste zile la Copenhaga in privinta reducerii emisiilor de gaze la nivel mondial.

Asociatia TERIS le multumeste tuturor celor care au participat la actiunea de veghe din Iasi: elevi, studenti, ONG-uri de tineret, profesori sau alti cetateni ai Iasului si televiziunilor locale care au transmis mesajul nostru "The world wants a real deal".

Prin imaginile de mai jos va impartasim din atmosfera de aseara care a cuprins, pentru putin timp, centrul orasului ( din pacate frigul si vantul de afara nu ne-au permis sa aprindem toate lumanarile din STOP CO2):














Ne cerem scuze pentru calitatea acestui filmulet dar la frigul de afara nici camera nu mai functiona la standarde normale ;)

Ziarul de Iasi, Flacara Iasului au scris, Tvr Iasi si Tele M au filmat si au vegheat la binele planetei alaturi de cei prezenti in Piata Unirii, Iasi.

Iata aici Iasul alaturi de celelalte evenimente din lume pe site-ul http://www.350.org/ si pe site-ul Comunitati AVAAZ aici. si aici.

5 comentarii:

  1. Chiar am primit un mail de la Ecoassist si ma intrebam daca in Iasi nu se face, avand in vedere ca nu l-am vazut acolo pe lista. oricum, fff frumos;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Maria, intr-adevar la inceput nu eram si noi pe lista deoarece ne-am mobilizat destul de tarziu, insa ne bucuram ca pana la urma am reusit sa desfasuram si noi aceasta actiune in Iasi. Irina.

    RăspundețiȘtergere
  3. Hey, ma bucur ca mi-a raspuns cineva aici. am incercat sa intru pe site dar nu stiu exact din ce motiv nu-mi merge. Am o intrebare:cum pot sa aflu de proiectele ecologice din Iasi si cum pot sa ma inscriu ca voluntar? ca am mai tot cautat, dar ori nu gasesc mai nimic, ori aflu prea tarziu.Multumesc anticipat;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Maria, Ma bucur sa vad interes pentru voluntariat si pentru ecologie. Site-ul nostru teris.ro este in constructie acum, speram ca in vacanta aceasta de iarna sa-l finalizam dar pana atunci poti sa vizitezi blogul pentru a fi la curent cu activitatile nostre.
    Te rugam sa ne scrii un e-mail la office@teris.ro cu datele tale: nume complet, telefon, e-mail iar noi te vom contacta in momentul in care vom avea actiuni care necesita implicarea unui numar mare de voluntari.
    De asemenea, esti bine venita in echipa TERIS ca si membru (vom discuta care sunt conditiile) si astfel poti sa-ti pui ideile in practica si sa fii alaturi de o echipa de tineri inimosi.
    Irina

    RăspundețiȘtergere

Tu ce comnetezi?