luni, august 24, 2009

HOME

Cu ceva timp in urma, pe 5 iunie 2009, de Ziua Internationala a Mediului, ONU (UNEP) a lansat un film documentar de exceptie, HOME, filmat de un renumit fotograf si Ambasador ONU al Bunei Vointe – Yann Arthus-Bertrand.

Cu siguranta o parte dintre voi l-ati vizionat deja si sunteti convinsi ca documentarul reprezinta un spectaculos jurnal de calatorie, cu filmari extraordinare si o perspectiva asupra viitorului umanitatii la care ar trebui sa reflectam acum mai mult ca niciodata.

Un cadru didactic din cadrul Facultatii de Biologie, Iasi, apreciaza documentarul ca pe o adevarata incantare vizuala unde, de exemplu, eroziunile prezentate ca niste rani rosii ale Terrei sunt absolut superb filmate, HOME reprezinta un adevarat film de arta documentara. Cadre care se deruleaza lin, umbre si lumini care fac trecerea intre peisaje artificiale sau naturale, deopotriva ametitoare prin frumusetea naturala a Terei mai putin atinsa de noi. Se poate vorbi chiar de o arta a prezentarii ranilor pe care le-am provocat Pamantului.

Imaginile raman obsedante pe retina si parca mai mult cele ale efectului nostru asupra planetei ca o urma de rusine fata de ceea ce am facut, insa uitam repede din pacate, si o anumita neputinta si indolenta ne face sa supravietuim cu o constiinta curata gandind ca poate nu o sa ne numaram si noi printre "refugiatii climatici" si o sa ne fie mereu bine, noi fiind mereu in acea parte tot mai redusa a celor privilegiati care traiesc bine inca...insa pana cand?...

Documentarul complet poate fivizionat la o calitate buna pe youtube, click aici pentru a viziona HOME.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce comnetezi?