joi, martie 29, 2012

Ora Pamantului - Earth Hour





Sâmbătă, 31 martie, va avea loc Ora Pământului, iar România se va alătura celorlalte state de pe mapamond, intre orele 20:30 – 21:30!
Ora Pământului - Earth Hour este un eveniment internațional , dezvoltat la 21 martie anul 2007 în cel mai mare oraș al Australiei , Sydney în ora din intervalul 19:30 – 20:30 și promovat de World Wide Fund for Nature Australia (WWF) un grup internațional de lobby pentru mediu și cotidianul australian Sydney Morning Herald. Acest eveniment este organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an și are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie elecrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice deci un protest împotriva poluării si dezvoltării ce nu ține cont de natura si starea generală a Pamantului care trage un important semnal de alarmă la adresa efectelor dezvoltării iresponsabile.

Al doilea eveniment Ora Pământului a avut loc la 29 martie 2008, în intervalul orar 20:00 și 21:00 (ora locală), în Sydney dar și în multe orașe importante ale lumii. În 2010 a devenit o Campanie unică în istorie care a reuşit să atingă cca 1 miliard 300 de milioane de oameni din 128 de ţări care au stins lumina pentru o ora.
În 2008, 50 de milioane de oameni au ales să celebreze Earth Hour.
În 2009, aproape un miliard de oameni din peste 4100 de oraşe de pe mapamond au stins lumina pentru a trimite liderilor lumii un mesaj puternic despre nevoia de acţiune împotriva schimbărilor climatice.
În 2010, 4500 de orașe din 128 de ţări au participat la Earth Hour pe 27 martie, campania devenind, astfel, cea mai mare acţiune de mediu din toate timpurile.
În 2011, comunitatea de susţinători Earth Hour a atins 1.8 miliarde de oameni, din 5200 de oraşe, din peste 135 de ţări.


În acest an, pe 31 Martie, între orele 20:30-21:30, o dată cu stingerea pentru o oră a luminilor exterioare și/sau cele interioare care nu sunt esenţiale funcţionării şi de asemenea deconectarea echipamentelor electronice aflate în stand-by este momentul să trecem la o schimbare pozitivă şi profundă a modului nostru de a relaţiona cu mediul și să îi arătăm ca ne pasă.

Deci , ce fac de Ora Pământului…

De la ora 20:30 când stigem lumina până la ora 21:30 când o putem aprinde avem sute de activități pe care le putem face , de exemplu ne plimbăm in parc sau iesim la o cina romantică la lumina lumânărilor , dormim , privim pe geam , accesăm facebook de pe telefonul mobil :D si multe altele.Activitățile ce se vor desfășura în Iași Bd. Ștefan cel Mare si Sfânt în fața Primăriei :
*Ateliere hand made
*Spectacol , Mișcare pentru Pământ
*Spectacol , Sunetul Pământului
*Corul de copii “Juniorii Operei”
În cadrul atelierelor hand made, cetățenii vor putea vedea cum dintr-o sticla sau borcan pe care inteționau sa-l arunce se poate obține o vază frumos stilizată.De asemenea cei care doresc sa invețe cum își pot crea un obiect cu utilitate din materiale reciclate sunt invitați să se implice activ in desfașurarea atelierelor. Cei care doresc să "achizitioneze" obiectele făcute de organizatori pot da la schimb o anumită cantitate de hartie pentru obiectul respectiv.




Vă așteptam sa va implicați și voi pentru un viitor mai bun, mai frumos , mai curat mai ecologic , al Terrei prin simpla stingere a luminilor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce comnetezi?