joi, noiembrie 19, 2009

ZILE VERZI


In acest sfarsit de toamna, Asociatiile Mai Bine si TERIS si-au propus sa aduca o oaza de verdeata in comportamentul si atitudinea iesenilor fata de mediul inconjurator prin ZILE VERZI .

ZILE VERZI este un eveniment desfasurat in perioada 23 - 29 noiembrie 2009 la Casa de Cultura a Studentilor Iasi.
Conceput ca si componenta de informare si constientizare in cadrul programului IaSi Recicleaza, evenimentul ZILE VERZI propune mai multe activitati la care pot participa toti iesenii interesati de protejarea naturii.
  • Expozitii tematice;

  • Workshop-uri;

  • Proiectii documentare de mediu;

  • Colectare hartie si baterii pentru reciclare;

Puteti vizita Expozitiile tematice amenajate in Sala Foaier a Casei de Cultura a Studentilor incepand de luni, 23 noiembrie pana duminica 29 noiembrie (expozitie - Centrul Cultural Francez Iasi).

La workshop-urile cu tema "Consum responsabil pentru dezvoltare durabila" organizate in zilele de luni, marti si miercuri (23, 24, 25 noiembrie), in intervalul orar 17:00 - 19:00 la Casa de Cultura a Studentilor - Sala de conferinte, va puteti inscrie completand formularul de pe http://iasirecicleaza.ro/ . Primii inscrisi, primii acceptati - vor fi cate 20 de participanti pentru fiecare workshop.

Proiectii documentare de mediu in cadrul celei de-a treia editii DOC EST, a carei tema abordata anul acesta este mediul. DOC EST este organizat de Centrul Cultural Francez Iasi, Centrul Cultural German si Asociatiile Mai Bine si TERIS. Festivalul de Film DOC EST se va desfasura joi, vineri si sambata (26, 27, 28 noiembrie 2009) in Sala Gaudeamus a Casei de Cultura a Studentilor. Se vor difuza filme cu subiecte sensibile si controversate si, de asemenea, vor avea loc discutii cu invitatii: regizori si specialisti de mediu din Romania, Germania, Franta, Elvetia. In curand mai multe detalii pe www.docest.ro


Colectarea de hartie si baterii pentru reciclare va avea loc tot la Casa de Cultura a Studentilor. Cateva recipiente speciale, pe post de paznici la intrare vor astepta deseurile voastre de hartie sau baterii pentru a fi duse la reciclare. Cei mai harnici vor primi din partea organizatorilor tricouri si sacose ecologice, adica primi10 care vor aduce cantitatea cea mai mare de hartie sau numarul cel mai mare de baterii

Si cu astea fiind spuse, va asteptam cu mic cu mare sa contribuim la o schimbare.

Va asteptam la ZILE VERZI!

Un comentariu:

  1. Frumos site si frumoasa activitate. daca ar fi mai multe initiative din acestea am avea o lume mai frumoasa si mai sanatoasa.

    RăspundețiȘtergere

Tu ce comnetezi?