marți, noiembrie 01, 2011

Proiectul Turnul Nostru

Daca esti iesean e foarte probabil ca ai trecut macar o data pe linga el, dar poate nu l-ai observat. Nici n-ar fi greu sa-l pierzi in peisaj: are culori sterse, e inconjurat de buruieni si crengile copacilor din jur, geamuri sparte sau inlocuite cu caramizi BCA..nu prea ai avea de ce sa-l “vezi”.

Totusi, turnul asta este acolo si zilele astea are sansa unei sorti mai bune. Cativa tineri pusi pe fapte mari s-au constituit intr-un grup de initiativa si au propus un proiect de reabilitare urbana prin care sa transforme vechiul turn intr-un simbol nou al Iasului. S-ar putea obiecta: bun, dar noi nu avem putere de decizie, nu avem banii necesari , nu ne ia nimeni in seama atat timp cat nu devenim interesanti politic.
www.turnulnostru.ro.

Astazi sunt foarte aproape de a reusi sa intre in finala competitiei Pepsi Refresh alaturi de alte 9 proiecte din Romania. Din cele 10 proiecte, marele castigator va primi un grant de 20 000 de dolari pentru a implementa proiectul propus.

Ce trebuie sa facem noi? Sa trimitem acest proiect in finala si sa le dam sansa tinerilor de mai sus sa aduca grantul la Iasi!

Iata cel putin 3 motive pentru care consider ca acest proiect merita sa castige:

  1. Pentru ca e un proiect ambitios, care, odata realizat, are potential sa devina un loc simbol pentru Iasi, o dovada ca daca ne mobilizam putem face chestii mari impreuna!
  2. O sa ne creasca inima de mindrie de fiecare data cand vom ajunge prin Gara din Iasi! Turnul Nostru va putea fi vazut de departe pe timp de noapte, iar ziua va fi remarcat si va oferi informatii utile miilor de oameni care folosesc zilnic pasarela.
  3. Nu in ultimul rand, in spatele acestui proiect exista o intr-adevar o echipa de specialisti. Printre ei se numara un arhitect, un ecolog,un inginer, un specialist in management de proiect samd iar oamenii astia au lucrat la un buget si un plan de implementare.

Asadar, votati pentru Turnul Nostru (click) si hai sa aducem grantul asta la Iasi! ( Procedeul de votare e confuz. Primul vot nu se inregistreaza, merita verificat ca votul e numarat dand click si a doua oara pe butonul de vot.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce comnetezi?