miercuri, aprilie 21, 2010

Si tu poti colecta!

Reducerea consumului, reutilizarea si reciclarea sunt obligatii pe care le avem fata de natura, faţa de noi insine, dar mai ales fata de copiii nostri care vor mosteni o planeta in dificultate.

Pungi de plastic, casolete pentru legume, sticle de bere, cutii de carton sau doze din aluminiu ajung, in cel mai scurt timp, la gunoi, pentru ca nu sunt altceva decat deseuri. Se folosesc mai multe ambalaje decat in trecut si, in Romania, cele mai multe dintre ele sunt aruncate amestecat, fara o sortare prealabila. Unele ambalaje se degradeaza in sute de ani sau nu se degradeaza deloc (plasticul sau aluminiul) iar o parte din ele, cum ar fi cartonul, desi sunt biodegradabile, emit metan in timpul descompunerii, contribuind la accentuarea poluarii.
Colectate separat, ambalajele pot fi reciclate, rezolvandu-se astfel, partial, o problema grava, a efectului de sera, si se poate contribui la economisirea unor resurse naturale epuizabile.

Realizand beneficiile reciclarii si a colectarii selective, impreuna cu mai multi colegi dornici de a demonstra ca putem diminua acest impact negativ, produs de deseuri, am initiat un proiect prin care indrumăm tinerii să colecteze selectiv hartia: www.iasirecicleaza.ro


Si pentru ca suntem tineri si dornici de a schimba viitorul nostru in unul mai bun, am reuşit sa implicam in actiunea noastra liceeni, firme, gradinite, alaturi de care continuam aceasta actiune.


Indiferent de varsta fiecare poate sa contribuie la un mediu mai curat. Toti cei implicati in proiect colecteaza hartia acasa, dupa care o aduc la centrul nostru de colectare.


In momentul in care se aduna o cantitate insemnata de hartie, aceasta este preluata de o firma de reciclare.

Protejarea mediului inconjurator depinde doar de noi!


Andreea Lăzăreanu şi Livia Bibire

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce comnetezi?