luni, ianuarie 25, 2010

Bateria pe baza de aer




Modul de functionare al bateriei (http://www.sciencedaily.com/ )


Si pentru ca, de curand, s-a lansat in Iasi proiectul http://www.colectarebaterii.ro/, al carui partener este si asociatia noastra, iata o stire care s-ar putea sa va intereseze:

Cercetatorii de la Universitatea ,, St. Andrews”, au realizat , in 2009, o baterie ce functioneaza pe baza oxigenului din aer.

Acest nou dispozitiv numit STAIR (St. Andrew Air) este incarcat ca o baterie obisnuita. Initial functioneaza pe baza de Li, dar pe masura ce se descarca, oxigenul din aer este atras de o componenta poroasa din carbon, prin intermediul unei nise, si inlocueste componenta chimica. Oxigenul va reactiona cu carbonul, reincarcand bateria. Datorita circuitului de aer ce incarca bateria, aceasta devine de 10 ori mai rezistenta decat o baterie obisnuita, iar energia generata este de asemenea mai ridicata.

Deoarece componenta chimica este inlocuita cu oxigen si carbon, acest dispozitiv este mai mic si mult mai usor decat o baterie obisnuita, ceea ce se dovedeste a fi foarte convenabil pentru utilizarea sa la laptop-uri, telefoane mobile sau atomobile.

Avantajele acestei noi baterii sunt, in primul rand, un cost mai mic de fabricare, si pentru ca aceasta contine mai putini compusi chimici toxici, este mai putin poluatoare.


(Surse: www.sciencedaily.com , www.green-report.ro )


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce comnetezi?